Shit. Oké, opnieuw.

 

Amper twee weken terug in België zie ik mijn glimlach stiekem minder breed zijn. Ik hoor mezelf zuchten en sputteren naar andere fietsers in het verkeer, omdat ze niet doen wat ik verwacht. Ik eet tussen de huisbezoeken door snel mijn middagmaal op, ondertussen even mijn mail nakijkend. Ik jaag, ik date, ik swipe, ik maak me zorgen over mijn gat dat misschien wel te dik is in die broek. Ik maak me zorgen of ik wel goed genoeg ben…

 

Shit. Oké opnieuw.

 

Amper twee weken terug in België en ik ben nog steeds blij terug te zijn. Ik sta elke ochtend vroeger op om te ontbijten en mijn lunch te maken. Nadat ik 20 minuten yoga deed. Elke dag. Ik maak me minder zorgen om geld. Alles komt altijd goed, als het dat niet doet is het niet wat ik nodig heb. Ik maak me niet meer druk wanneer mijn hart overslaat zonder dat de ander naar adem moet happen. Mijn gsm blijft steeds vaker in mijn handtas steken. Gisteren las ik een boek. Zomaar. Oh en ik kookte al drie keer, of misschien vier. Volgende week start ik met een nieuwe baan, een extra job in het weekend. Ik heb er waanzinnig veel zin in. Ik kocht een fiets en glimlach breed wanneer ik door de regen fiets. Ik doe niet meer aan regenjassen, je gaat niet dood van water.

 

Zo, beter. Toch?

 

Dat het allemaal maar is hoe je het bekijkt. Dat ik liever voor mezelf wil zijn, dat ook. En misschien nog liever voor u. Ik wil minder druk en minder jagen. Maar anderzijds is rust en kalmte ook niet zo mijn ding. Pakt dat ik mijn werkagenda wat minder vol ga plannen en wat vaker ga ademen tussen de afspraken en budgetplannen door. Meer natuur. Dat ook. Gaat ge mee verdwalen in uzelf?

 

Oh en ook: kunnen we alstublieft wat liever en wat kwetsbaarder zijn? Ik geloof best dat uw leven geweldig is aan al uw foto’s op sociale media te zien. Maar het mag af en toe ook eens kut met peren zijn. En ge moogt dat gerust de wereld in smijten, of niet. Ik beloof dat ik er u enkel grager door zal zien. Maar wees dan ook lief voor mij, wanneer ik hier mijn hoofd en hart te grabbel gooi. Zullen we dat afspreken?

 

 

 

One Reply to “Shit. Oké, opnieuw.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.